Damla sakızlı elmalı kuplar
Tarih May 08, 2014 Kategori Meyveli tatlılar, Sütlü tatlılar, Tatlılar | 6 Yorum
Damla sakızlı elmalı kuplar
Elma harci malzemeler;
- 4 adet elma
- 5 yemek kasigi toz seker
- 2 cay kasigi tarcin
Muhallebi malzemeleri;
- 1litre sut
- 1 su bardagi toz seker
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kasigi un(tepeleme)
- 1 yemek kasigi nisasta(tepeleme)
- 3-5 tane ezilmis damla sakizi ( Dr Oetker damla sakizli vanilya kullanabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
uzeri icin;
- 1 su bardagi ceviz ici
- 1 yemek kasigi toz seker
Yapilisi;
- Elmalarin kabuklarini soyup dilimlere ayirin.Sekeri tencereye koyun ve kremalize oluncaya kadar karistin.Elma dilimlerini ekleyip yumusayincaya kadar pisirin. Ocaktan alin ve uzerine tarcini ekleyip karistirin. Sogumaya birakin.
- Diger yandan muhallebi malzemesinin hepsini tencereye koyun. Karistirarak koyulasincaya kadar pisirin. Vanilyayi ocaktan indirdikten sonra ilave edin.Mikserle 10 dakika cirpin.
- Elmalari kuplarin dibine esit miktarda paylastirin. (yaklasik 6 kup oluyor) uzerine damla sakizli muhallebiyi ekleyin. Cevizi ve sekeri tavaya koyup kisik ateste karistirarak kavurun ve kaselerin uzerine koyun.
- Buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
10 Mayıs 2014, 11:59 tarihinde.
merhaba özgül hnm elinize sağlık harika olmuş elma alınca yapmak istiyorumm kaç kişilik bu ölçü merak ettim sevgilerr
10 Mayıs 2014, 23:05 tarihinde.
Meyveli hele de sütlü tatlıları çok severim. Hafif oldukları için tercihimdir. Güzel bir tatlı. Ellerine sağlık Özgül Abla
12 Mayıs 2014, 00:24 tarihinde.
Emine hanim denmenizi tavsiye ediyorum Kup veya kase buyuklugune gore degisiyor askari 6 kup oluyor.
sevgiler 🙂
12 Mayıs 2014, 00:27 tarihinde.
Semihacim sutlu ve meyveli lezzetleri sevenler icin nefis bir tatli tavsiye diyorum sevgiler.
12 Mayıs 2014, 12:40 tarihinde.
İyi günler,
Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) olarak dijital ortamda kaliteli içerik üreten içerik yaratıcılarının sesini geniş kitlelere duyurmak amacıyla bir platform kuruyoruz. Sitenizde yer alan kaliteli içeriğiniz sebebiyle bu platformda sizinle de işbirliği yapmak istiyoruz. Konuya ilişkin bilgi paylaşımında bulunmak üzere size ulaşabileceğimiz elektronik posta adresiniz ve iletişim bilgilerinizi blog ismiyle birlikte bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
Görüşmek üzere.
T.C. Başbakanlık BYEGM
http://www.facebook.com/BBYEGM
twitter.com/byegm
email:portal@byegm.gov.tr
12 Mayıs 2014, 19:42 tarihinde.
Özgülcüm, döktürmüşsün tine, nefis olmalı.. karamelli falan, off.. Ellerine sağlık canım..